Inrikes

Mass-rån mot ungdomar utanför Lund

Vid 22:30-tiden på söndagskvällen larmades polis om ett större rån utanför Lund. Fyra knivbeväpnade rånare hade slagit till mot elva ungdomar. Ungdomarna rånades på mobiltelefoner, värdesaker samt kläder. Trots en större sökinsats i närområdet kunde inte polisen påträffa några misstänkta gärningsmän.

Elva ungdomar i de övre tonåren rånades i Södra Sandby utanför Lund sent på söndagskvällen. Fyra knivbeväpnade och delvis maskerade rånare slog till mot gruppen av ungdomar vid 22:30-tiden. Ungdomarna rånades på värdesaker, mobiltelefoner, jackor samt även andra kläder.
Under söndagen rånades totalt ett 15-tal personer i Lund på ett liknande sätt. Gruppen om elva rånade ungdomar var ett unikt stort rån enligt poliskällor i Skåne. När polispatruller anlände till Södra Sandby mötte de chockade ungdomar som frös i natten.

Trots en större spaningsinsats, bland annat med polishund, kunde inte polisen påträffa några misstänkta gärningsmän i Södra Sandby. Rånarna beskrivs vara i samma ålder som sina offer, i 16-19-årsåldern.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • knivrån
  • Lund