Markaryd satsar på Märk-DNA med polisen

publicerad 7 november 2017

I höst satsar Markaryds kommun och polisen på att få fler av kommuninvånarna att använda Märk-DNA. Därför bjuds invånarna in till gemensamma infoträffar om hur man kan minska risken att utsättas för inbrott.

Inbrott i bostaden är för många drabbade en obehaglig upplevelse. Med Märk-DNA kan bostadsinnehavare själv minska risken att utsättas för inbrott, och öka chansen att få tillbaka sina värdesaker om man ändå skulle bli utsatt.

Allmänheten bjuds därför in till informationsträffar för att få mer information och en chans att ställa frågor om Märk-DNA, grannsamverkan och andra brottsförebyggande åtgärder.
Mötena är:

  • Tisdag den 21 november kl. 19.00 i kommunhuset i Markaryd
  • Onsdag den 22 november kl. 19.00 i Folkets Hus i Strömsnäsbruk

 

Vid mötena medverkar polisen, Markaryds kommun, Länsförsäkring Kronoberg och Grannsamverkan Laholm. Ingen anmälan krävs.

De som vill köpa Märk-DNA kan till exempel kontakta sitt försäkringsbolag och höra om de har några fördelaktiga erbjudanden. Just nu erbjuder Länsförsäkring Kronoberg rabatt till sina kunder.

Märk-DNA är en genomskinlig stöldmärkningsvätska, som innehåller en unik kod…


Fakta: Märk-DNA

Märk-DNA är ett samlingsnamn på en typ av märkning av värdeföremål. Det är en stöldskyddsmärkning som ger en unik spårbarhet och används i brottsförebyggande syfte samt för identifiering av gods.

Märk-DNA appliceras på värdeföremål utan att det förstörs eller minskar i värde, det är osynligt för blotta ögat och kan endast detekteras genom belysning av ett särskild UV-ljus.

När polisen anträffar gods som är märkt med DNA kan det lätt kopplas samman med rättmätig ägare.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar: