Marie Fredriksson död – blev 61 år gammal

publicerad 10 december 2019
- av Markus Andersson

Artisten Marie Fredriksson är död, hon avled på måndagsmorgonen på grund av sin tidigare sjukdom. Hon blev 61 år gammal.

Fredriksson slog igenom 1984 med albumet ”Het vind” och blev världsberömd som sångerska i duon Roxette med Per Gessle.

Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skriver Marie Dimberg i ett pressmeddelande.

Fredriksson drabbades av en hjärntumör år 2002 som enligt läkarna gav henne en 20-25 procents chans att överleva, men hon tillfrisknade och återförenades med Roxette år 2009.

Läkarna rådde henne att inte framföra scenuppträdanden då de ej trodde att hon skulle orka med det, men det gjorde hon.

Hon och Per Gessle har framfört många konserter under åren och det var inte förrän 2016 som att hon meddelade att hon på grund av sviterna inte länge orkade uppträda eller skriva låtar.

På sin 60 årsdag i fjol så släppte hon sin jazzsingel ”Sing me a song”. Enligt Fredriksson var detta en gåva till fansen för allt stöd som de har gett henne.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.