Inrikes

Margot Wallström avgår – anger personliga skäl

Utrikesminister Margot Wallström kommer att lämna sin post inom en nära framtid. Orsaken ska enligt utrikesministern vara personliga skäl, att hon vill umgås mer med sin familj. Margot Wallström har varit utrikesminister i regeringen Löfven sedan maktövertagandet 2014.

Statsminister Stefan Löfven tappar en av de mest namnkunniga statsråden i sin regering. Utrikesminister Margot Wallström aviserade under fredagen sin avgång, och anger personliga skäl som orsak. Wallström vill umgås mer med sin make och övrig familj framöver, säger utrikesministern till DN.
Utrikesminister Wallström har under sin tid i regeringen inte varit helt okontroversiell. Wallström är bland annat persona non-grata i Israel, efter erkännandet av Palestina samt flera utspel som av Israel tolkas som partiska. Statsminister Löfven har nu bara några dagar på sig att rekrytera en ny utrikesminister innan Riksmötets högtidliga öppnande och Löfvens regeringsförklaring.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!