Man ihjälskjuten i södra Stockholm under lördagen

publicerad 20 januari 2020

Under lördagseftermiddagen blev en man i 25-30-årsåldern skjuten till döds i södra Stockholm. Även en kvinna som befann sig i samma bil skadades.

Skottlossningen ägde rum runt 16:30-tiden på lördagen vid Kungens kurva. En man och en kvinna, som satt i samma bil, blev skjutna och fördes till sjukhus. Mannen, som var i 25-30-årsåldern, avled senare av sina skador. Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus med oklara skador.

Det ska finnas flera vittnen till händelsen. Gärningsmännen ska ha skjutit från en bil, som sedan försvann i hög hastighet från platsen.

Annons:Brottsrubriceringen är mord. En misstänkt gärningsman greps under lördagskvällen.

Tidigare på dagen, runt 14:30-tiden avlossades skott utanför en bensinstation i Fittja, ungefär en halvmil från mordplatsen. Ingen skadades den gången, men tomhylsor hittades på platsen. Om skottlossningarna har någon koppling till varandra är inte klarlagt.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.