Hotade att spränga sig själv – gav upp

publicerad 17 juli 2013

Boende i ett hyreshus i Tyresö evakuerades efter att en 29-årig man hotat att ta sitt liv genom att spränga sig själv och sin lägenhet. Polisen lyckades gripa mannen framåt kvällen.

Lägenheten som mannen var i är belägen på Bollmoravägen i norra Tyresö. Dagens Nyheter beskriver gripandet av mannen som odramatiskt eftersom mannen själv kom ut ur sin lägenhet och gav upp.

– Vi kan konstatera att taktiken, att låta det hela ha sin gång, gick hem. Efter att polisens förhandlare haft telefonkontakt med mannen från och till under eftermiddagen, och med hjälp av utomståendes medling, fann mannen för gott att ge upp, säger Lars Byström, presstalesperson för Stockholmspolisen, till tidningen.

Larmet kom in till polisen vid klockan 13.43 på onsdagseftermiddagen. Det var då 29-åringen själv som ringde av oklar anledning och larmade polisen.

Det är nu upp till åklagare att avgöra om 29-åringen – som är förd till Nacka polisstation – ska anhållas.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.