Man åtalas misstänkt för dubbelmord i Kista

publicerad 5 oktober 2017

En 30-årig man som är häktad misstänkt för mord på två män i Kista norr om Stockholm har åtalats vid Solna tingsrätt. Mannen är även åtalad misstänkt för försök till grov utpressning.

De båda männen dödades den 8 mars 2017 när de färdades i en bil i Kista. De satt i bilens framsäten och sköts med tre skott var. Den misstänkte 30-åringen färdades som passagerare i bilens baksäte. Han greps senare i Danmark och är sedan den 20 mars häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Åtalet innefattar förutom mord även försök till grov utpressning i februari 2017.

– Polisen har gjort en gedigen och bra utredning där de använt sin arbetsmetod för grova brott. Redan de första dagarna lade de ner stora resurser, vilket ledde till att den nu misstänkte mannen kunde gripas. Nästan 600 förhör har hållits och det är bra att vi kommer till åtal i ett mordärende i gängmiljö, säger kammaråklagare Alexandra Bittner vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm.

– En stor resurs har avsatts för att utreda ärendet och vi ser mycket allvarligt på denna typ av brottslighet. Det gäller skjutningar på allmänna platser men även andra grova brott, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolismästare i region Stockholm.

Rättegången startar den 12 oktober med åtta planerade förhandlingsdagar till och med den 25 oktober.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.