Malmö stad vill filma badgäster – under vattnet

publicerad 18 mars 2014

Malmö stad har skickat in en ansökan om att få utrusta Hylliebadet med övervakningskameror under vattnet. Men kameror i bassängen kan vara integritetskränkande.

Om en kropp ligger stilla på bassängbotten i mer än tio sekunder utlöses ett larm med hjälp av kamerorna. Systemet kallas för ”badvaktens tredje öga”, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Det är nu upp till länsstyrelsen i Skåne att fatta beslut om man ska godkänna att kamerorna monteras, vilket skulle innebära att tusentals lättklädda badgäster filmas.

En gång tidigare, i höstas, har länsstyrelsen beviljat tillstånd för kameraövervakning under vatten. Då till den simhall som håller på att byggas i Ystad, skriver Sydsvenska Dagbladet.

Hylliebadet beräknas stå färdigt vid årsskiftet 2014/2015 och öppna i april 2015. Det kommer att ha en yta på cirka 9 000 kvadratmeter och vara indelad i två sektioner.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.