Malmö inför passersystem på återvinningsstationer – skall motverka ”hotfulla situationer”

publicerad 5 juni 2019

Personalen på Malmös återvinningsstationer utsätts stundom för ”hotfulla situationer” och nu tvingas man införa passersystem.

Det nya passersystemet kommer att vara i bruk om några veckor. Den första stationen som inför systemet är Norra Hamnens återvinningscentral, därefter kommer alla Sysavs återvinningscentraler införa det. Syftet med ett systemet är att förbättra arbetsmiljön.

Även om de flesta besökare sköter sig, utsätts Sysavs medarbetare ibland för hotfulla situationer. Det kan handla om hot och våld samt att det sker stölder på återvinningscentralerna” skriver Sysav i ett pressmeddelande

– I och med att vi inför ett passersystem kommer det att bli enklare att följa upp sådana händelser. Det känns väldigt bra att vi nu kommit ett steg närmare en tryggare arbetsmiljö för våra medarbetare, berättar Lars Carrick, chef för Återvinningsanläggningar på Sysav.

Det finns även andra fördelar med systemet menar man. Det blir enklare att föra statistik och lättare för företag att göra rätt för sig.

Passersystemet ska införas på alla Sysavs återvinningsstationer i december.

 

Källa: Sysav
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.