Inrikes

Malmö inför passersystem på återvinningsstationer – skall motverka ”hotfulla situationer”

Personalen på Malmös återvinningsstationer utsätts stundom för ”hotfulla situationer” och nu tvingas man införa passersystem.

Det nya passersystemet kommer att vara i bruk om några veckor. Den första stationen som inför systemet är Norra Hamnens återvinningscentral, därefter kommer alla Sysavs återvinningscentraler införa det. Syftet med ett systemet är att förbättra arbetsmiljön.
Även om de flesta besökare sköter sig, utsätts Sysavs medarbetare ibland för hotfulla situationer. Det kan handla om hot och våld samt att det sker stölder på återvinningscentralerna” skriver Sysav i ett pressmeddelande

– I och med att vi inför ett passersystem kommer det att bli enklare att följa upp sådana händelser. Det känns väldigt bra att vi nu kommit ett steg närmare en tryggare arbetsmiljö för våra medarbetare, berättar Lars Carrick, chef för Återvinningsanläggningar på Sysav.

Det finns även andra fördelar med systemet menar man. Det blir enklare att föra statistik och lättare för företag att göra rätt för sig.

Passersystemet ska införas på alla Sysavs återvinningsstationer i december.

 

Källa: Sysav

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!