Mainstreammedia förvränger bilden av Tusenmannamarschen

publicerad 8 mars 2021
Medborgarplatsen var under manifestationen fylld med människor.

Mainstreammedia går nu till hårt angrepp mot Tusenmannamarschen och försöker bland annat förvränga bilden av hur många som deltagit i den frihetliga manifestationen i centrala Stockholm under lördagen.

De flesta uppskattningar av de närvarande under gårdagen var att det handlat om närmare två tusen personer som anslöt till lördagens demonstration mot coronarepressionen på Medborgarplatsen. Bland annat den pseudokonservativa Schibsted-tidningen Svenska Dagbladet insinuerar dock att det handlat om ”ett hundratal” demonstranter som protesterat.

Man framhäver också att deltagarna inte burit mask och inte hållit avstånd till varandra. Bonniertidningen DN lyfter fram marschen i en rubrik som ”oacceptabelt och provocerande”, något som Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt uttrycker i en kommentar om manifestationen.
I övrigt lyfter man också fram demonstrationen som våldsam – något som bland annat förs fram på den vänsterpopulistiska skvallertidningen Expressen. Man tonar också ner de mer brutala ingripanden som polisen gjorde under lördagen och betonar istället att totalt sex poliser ska ha skadats under försöken att försöka kväsa protesten.

Utgående från en kartläggning som den…


 


Liknande artiklar: