LO:s mediehus lanserar ”vänstersajt”

publicerad 2 mars 2022
- av Jan Sundstedt
Vänsterprofilen Lotta Ilona Häyrynen är redaktör för Nya Mitten.

Ett nytt projekt som lanseras av den fackliga paraplyorganisationen LO ska ”dra den politiska kartan vänsterut”. Redaktören för sajten ”Nya mitten”, Lotta Ilona Häyrynen, tycker att det idag saknas starka vänsterröster i samhällsdebatten.

– Avsaknaden av starka vänsterröster i samhällsdebatten har dragit den politiska kartan åt höger. Det ska Nya Mitten göra någonting åt. En sann politisk mitt kan aldrig vara fackföreningsfientlig till exempel. Nya Mitten ska vara ett självklart nav i debatten. Alla skribenter kommer inte att tala med en röst, men riktningen kommer att vara tydlig, menar Häyrynen i ett pressmeddelande.

Man hävdar vidare att man framför allt ska samla ”unga skribenter” som diskuterar politik, välfärd och arbetsliv och att innehållet ska vara ”lika vasst som bildande.”

LO Mediehus grundades 2014 av den fackliga paraplyorganisationen Landsorganisationen i Sverige. Syftet uppgavs då vara att samla LO-förbundens tidningar under samma tak och förbättra och effektivisera arbetet med dessa.

Sedan tidigare består LO Mediehus av titlarna Arbetet, Elektrikern, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren, Målarnas facktidning och Sekotidningen. Innehållet på opinionssajten Nya Mitten kommer också att publiceras i dessa facktidningar, meddelar man.

Klart är att stort fokus ligger på feminism och antagonism gentemot Sverigedemokraterna. På löpsedeln syns i skrivande stund, den 1 mars, rubriker som ”Du och din kuk kan dra åt helvete, jag jobbar nu” och anklagelser om att SD är kopplade till Kreml.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.