Löfven vägrar ge besked om framtiden

Regeringskrisen

publicerad 21 juni 2021
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under förmiddagen röstade riksdagen igenom att avsätta Stefan Löfven och hans regering. Trots detta vägrar statsministern att ge klara besked om vad som ska hända nu och vad väljarna har att vänta sig.

– Nu har vi det här läget, nu gäller det att arbeta framåt. Regeringen har nu en vecka på sig, vi kommer att samtala med våra samarbetspartier men vi är beredda att axla ansvaret, säger Löfven kryptiskt under en presskonferens.

Han menar vidare att Sverige befinner sig i ”ett svårt politiskt läge” eftersom ”Vänsterpartiet förenar sig med de högerkonservativa partierna.”

– Det här är en högst tillfällig majoritet som bara röstar bort regeringen och som saknar vilja och förmåga lägga fram alternativ, säger han.

Löfven påstår vidare att hans regering inte alls vill införa fri hyressättning, något som var orsaken till att V drog igång misstroendeomröstningen och hävdar vidare att politik handlar om att ”kompromissa”.

– Man måste kompromissa, alla måste ge och ta. För mig är det att sätta landets bästa för ögonen.

Istället för att ge klara besked om vad han nu tänker göra så valde Löfven att högljutt försöka brunsmeta de som röstat för att avsätta honom och anklaga dessa för att vara politiska extremister.

– När vänstern förenas med extremhögern uppstår ett helt nytt läge i svensk politik.

Han insinuerar också att omröstningen var ett dåligt beslut och att det kan komma att ta mycket lång tid innan Sverige får en ny regering.

– Då ska vi komma ihåg att det här exakt samma riksdag med samma majoritetsfördelning som efter valet 2018. Då tog det fyra månader att bilda regering.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!