Inrikes

Liberalerna får lägsta väljarstödet sedan 1967

Lberaleras partiledare Nyamko Sabuni.

Att döma av Sifos opinionsmätning har Liberalerna nu det lägsta väljarstödet sedan 1967. Även MP och KD sjunker med dem.

Den senaste opinionsmätningen från Sifo visar att Liberalerna inte skulle fått vara kvar i Riksdagen om det vore val idag. Partiet står idag med endast 2,8 procent av väljarstöd – det lägsta sedan 1967.
Liberalerna förgör sig själva inifrån genom olika grupperingar, i förhållande till migrationsuppgörelsen och januariavtalet, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, till Göteborgsposten.

Även Miljöpartiet är under riksdagsspärren med sina 3,6 procent och också Kristdemokraterna ser en nedgång i väljarstödet. Partiet har minskat från 5,4 till 4,3 procent sedan Sifos mätning i december.

Det är väldigt mycket diskussioner om att välja Löfven eller Kristersson. Det valet kan stöta bort en del väljare, men om de ska locka väljare behöver de ha en tydlig politisk profil, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

Resultatet i mätningen (procent av väljarstödet)

S: 27,6
M: 23,5
SD: 18,8
V: 10,0
C: 8,1
KD: 4,3
MP: 3,6
L: 2,8
Övriga partier: 1,4

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!