MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Länsstyrelsen: Övervakning går före integritet

publicerad 16 april 2014

Länsstyrelsen i Skåne har nu gett sitt godkännande till att hela 32 övervakningskameror installeras på Hylliebadet i Malmö, uppger man i ett pressmeddelande.

Nya Dagbladet har tidigare skrivit om att Malmö stad skickat ett förslag till Länsstyrelsen där man ber om tillstånd för att installera de potentiellt integritetskränkande undervattenkamerorna i badhuset.

Idag offentliggjorde Länsstyrelsen i Skåne sitt beslut. Malmö stad får rätt att installera 32 övervakningskameror, varav åtta under vattnet, i Hylliebadet. Beslutet motiveras med hänsyn till säkerheten.

– Länsstyrelsen har en mycket restriktiv inställning till att medge tillstånd till kameraövervakning i anslutning till badanläggningar. I detta fall anser dock Länsstyrelsen att övervakningsintresset väger över integritetsintresset, säger Henrik Kvennberg, handläggare på förvaltningsavdelningen, i ett pressmeddelande.

Om en kropp ligger stilla på bassängbotten i mer än tio sekunder utlöses ett larm med hjälp av kamerorna. Systemet kallas för ”badvaktens tredje öga”.

Hylliebadet beräknas stå färdigt vid årsskiftet 2014/2015 och öppna i april 2015. Det kommer att ha en yta på cirka 9 000 kvadratmeter och vara indelad i två sektioner.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend