Kvinna gruppvåldtogs i Piteå

publicerad 22 september 2013

En kvinna blev utsattes natten till söndagen för en överfallsvåldtäkt av tre män i centrala Piteå. Kvinnans manliga partner ska även ha blivit misshandlad.

Det var strax innan klockan 1 natten till söndagen som polisen kallades till platsen. När polisen kom till platsen fann man en blödande man och en yngre kvinna, båda ska vara i 20-årsåldern.

Polisen ska ha signalement på de tre misstänkta gärningsmännen.

– Ja, men det är vagt. Det ska vara yngre män, samtliga i 20-årsåldern, säger jourhavande förundersökningsledare Mikael Hallqvist till Aftonbladet.

Gruppvåldtäkten inträffade någon gång mellan 23.30 och 00.40 i centralt beläget bostadsområde i Piteå. Brottsoffren fördes till sjukhus men kunde ändå förhöras av polisen på söndagen.

Enligt polisen tyder ingenting på att gärningsmännen och brottsoffren ska ha någon relation med varandra sedan tidigare. Polisens utredare kommer att genomföra dörrknackning i området i hopp om att hitta de skyldiga.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.