Kvinna försökte dränka rullstolsbunden man

publicerad 20 april 2021
- av Per Nordin
Hade mannen inte fått hjälp är det troligt att han hade drunknat.

En 23-årig kvinna är misstänkt för mordförsök efter att ha försökt knuffa ner en rullstolsbunden man i kanalen i Malmö. Polisen beskriver attacken som oprovocerad.

Det var under måndagseftermiddagen som en 23-årig kvinna i närheten av Malmö central försökte knuffa ner mannen i kanalen – flera sportfiskare noterade dock vad som höll på att hända och kunde ingripa och stoppa kvinnan.

Vittnen till attacken lyckades inte bara hålla kvar den rullstolsbundne mannen på land utan också hålla fast kvinnan tills dess att polis anlände för att gripa henne.


Annonser:


Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att kvinnan och mannen kände varandra innan hon försökte dränka honom och attacken beskrivs som ”oprovocerad” då den inte ska ha föregåtts av varken något verbalt bråk eller några handgripligheter.

– Mannen är rullstolsburen. Hade han hamnat i vattnet hade han haft oerhörda problem att ta sig upp, säger kammaråklagare Christoffer Östlind till statskanalen SVT.

Kvinnan nekar till brott men sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Fortsatta förhör ska nu hållas med både den misstänkta kvinnan och med offret.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.