Kvinna försökte dränka rullstolsbunden man

publicerad 20 april 2021
Hade mannen inte fått hjälp är det troligt att han hade drunknat.

En 23-årig kvinna är misstänkt för mordförsök efter att ha försökt knuffa ner en rullstolsbunden man i kanalen i Malmö. Polisen beskriver attacken som oprovocerad.

Det var under måndagseftermiddagen som en 23-årig kvinna i närheten av Malmö central försökte knuffa ner mannen i kanalen – flera sportfiskare noterade dock vad som höll på att hända och kunde ingripa och stoppa kvinnan.

Vittnen till attacken lyckades inte bara hålla kvar den rullstolsbundne mannen på land utan också hålla fast kvinnan tills dess att polis anlände för att gripa henne.
Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att kvinnan och mannen kände varandra innan hon försökte dränka honom och attacken beskrivs som ”oprovocerad” då den inte ska ha föregåtts av varken något verbalt bråk eller några handgripligheter.

– Mannen är rullstolsburen. Hade han hamnat i vattnet hade han haft oerhörda problem att ta sig upp, säger kammaråklagare Christoffer Östlind till statskanalen SVT.

Kvinnan nekar till brott men sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Fortsatta förhör ska nu hållas med både den misstänkta kvinnan och med offret.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!