Kristersson om koranbränningarna: “Det allvarligaste läget sedan andra världskriget”

publicerad 31 juli 2023
- av Redaktionen
Ulf Kristersson och Mette Frederiksen

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Danmarks statsminister Mette Frederiksen har fördjupat sitt samarbete för att hantera korankrisen. Efter “tät dialog” har de enats om att situationen är farlig och kräver åtgärder för att “stärka vår motståndskraft”.

I ljuset av vad Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) beskriver som “det allvarligaste läget sedan andra världskriget” har han de senaste dagarna fördjupat samarbetet med Danmark för att hantera situationen med koranbränningarna.

På Instagram skriver Kristersson att han under söndagen “haft tät dialog” med sin danska motsvarighet, Mette Frederiksen och att de gör “samma analys” av läget.

Ser över ordningslagen

Kristersson och Frederiksen har diskuterat vilka åtgärder som behöver vidtas som en följd av den uppkomna krisen.

I Sverige har vi också redan påbörjat ett arbete med att analysera rättsläget – däribland ordningslagen – i syfte att överväga åtgärder för att stärka vår nationella säkerhet och säkerheten för svenskar i Sverige och i världen”, skriver Kristersson på Instagram.

Kristersson markerar att huvudsyftet med samarbetet mellan Sverige och Danmark är att “försvara våra fria och öppna samhällen, vår demokrati och våra medborgares rätt till frihet och säkerhet”.

Han betonar även att Sverige står upp för yttrandefrihet och demonstrationsfrihet samt att vi har en stark tradition av att respektera andra människor och olika trosuppfattningar”.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!