Kriminell gangsterrappare lyfts fram av SVT

publicerad 18 maj 2020
Vapen som figuerar i Håkanssons musikvideo.

Gangsterrapparen Karl Håkansson, som ges utrymme i SVT:s ungdomssatsning Festen, är inte bara våldsam i sin musik. Privat har han misshandlat butiksbiträden och hotat att mörda och våldta personer som han ogillar och även deras familjemedlemmar.

I tv-serien ”Festen” som har som uttalat syfte att skildra ”många ungdomars verklighet” i Sverige är en av huvudpersonerna 19-årige Karl Håkansson från Lund.
Håkansson som kallar sig för Don V är en så kallad gangsterrappare och influencer med musik som till mycket stor del handlar om hur tufft det är att vara kriminell, mörda människor och sälja knark. Texterna kan handla om att han ska avrätta människor eller att polishus har bombats.

I sina musikvideos figurerar Håkansson med skjutvapen som han viftar med och målar upp en bild av sig själv som en kriminell värsting. Håkansson hävdar själv att musiken bara speglar det liv som han menar sig leva.
– Min musik handlar om livet jag lever och det som händer runtomkring mig och mina vänner. Jag är en verklighetsförfattare, förklarade Karl…


 


Liknande artiklar: