Inrikes

Kraftigt ökad belastning på akutmottagningen för våldtagna i Stockholm

Det ökande antalet våldtäkter i Stockholm har ökat belastningen på Akutmottagning för våldtagna på Södersjukhuset. Polisen i Stockholm tillsätter nu en specialgrupp för att arbeta med våldtäkterna i regionen.

Varje dygn, året om anmäls fem våldtäkter i Stockholm. Detta har inneburit att den specialiserade Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset har fått en kraftigt ökad belastning.
Varje undersökning och vårdinsats på Akutmottagningen för våldtagna är tidskrävande. Detta för att kunna spårsäkra fynd för forensisk undersökning på ett rättssäkert sätt och för att klara av krishantering.

Polisen upprättar nu en utredningsgrupp med fokus på att utreda det ökande antalet våldtäkter i regionen. Utredningsgruppen kommer att omfatta cirka 15 poliser, och skall arbeta med utredningsarbete till slutet av 2020.

Antalet anmälda våldtäkter i regionen har ökat med 20% det första halvåret 2019 i jämförelse med det första halvåret 2018.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Södersjukhuset