Kraftigt ökad belastning på akutmottagningen för våldtagna i Stockholm

publicerad 11 september 2019

Det ökande antalet våldtäkter i Stockholm har ökat belastningen på Akutmottagning för våldtagna på Södersjukhuset. Polisen i Stockholm tillsätter nu en specialgrupp för att arbeta med våldtäkterna i regionen.

Varje dygn, året om anmäls fem våldtäkter i Stockholm. Detta har inneburit att den specialiserade Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset har fått en kraftigt ökad belastning.

Varje undersökning och vårdinsats på Akutmottagningen för våldtagna är tidskrävande. Detta för att kunna spårsäkra fynd för forensisk undersökning på ett rättssäkert sätt och för att klara av krishantering.


Annonser:


Polisen upprättar nu en utredningsgrupp med fokus på att utreda det ökande antalet våldtäkter i regionen. Utredningsgruppen kommer att omfatta cirka 15 poliser, och skall arbeta med utredningsarbete till slutet av 2020.

Antalet anmälda våldtäkter i regionen har ökat med 20% det första halvåret 2019 i jämförelse med det första halvåret 2018.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.