Inrikes

Kraftig ökning av bedrägerier i Stockholm – 150 nya ärenden varje dag

Antalet anmälda bedrägerier har ökat väsentligt de senaste åren. Polisen i Stockholm tar emot 100-150 nya ärenden varje dag. Man har därför anställt fyrtio nya medarbetare till bedrägerisektionen.

– Vi hade för få resurser under 2018 men nu gör vi en ordentlig satsning och är tillbaka på en nivå som gör att vi bättre kan hantera inkommande bedrägerianmälningar och våra pågående utredningar, säger Jessika Nilsson som är chef på sektionen för utredning av bedrägerier.
Sedan november 2018 har polisen i Stockholm anställt fyrtio nya medarbetare till bedrägerisektionen.

– Tillvägagångssätten när det gäller bedrägerier utvecklas snabbt och det gäller att vi ligger i framkant för att förutse nya brottsliga trender. Vi har också infört egenkontroll vilket betyder att vi regelbundet tar stickprov på nedlagda förundersökningar så att vi ser att vi har gjort en korrekt bedömning, säger Jessika Nilsson.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!