Knivbråk på tåg vid Arlanda

publicerad 5 februari 2019

Två yngre män skadades svårt efter att huggits och skurits med kniv ombord på ett tåg vid Arlanda flygplats. En gärningsman kunde gripas på platsen, och är nu anhållen för försök till mord. Tågtrafiken förbi Arlanda drabbades av vissa förseningar i samband med att polisen spärrade av tåget och perrongen på Arlandas tågstation.

Strax efter klockan 17 fick polisen larm om ett knivbråk ombord på ett pendeltåg vid Arlanda flygplats. Flygplatspolis och flera polispatruller skickades till platsen, tillsammans med ett antal flygplatsens skyddsvakter. Flera ambulanser larmades till Arlanda, och två yngre män transporterades till sjukhus med allvarliga knivskador.

Polisen kunde gripa en misstänkt gärningsman efter visst tumult. Mannen, som är i samma ålder som offren, är nu anhållen som misstänkt för två fall av försök till mord.

Det aktuella pendeltåget tömdes på passagerare, och spärrades av för teknisk undersökning. Tågtrafiken till och förbi Arlanda påverkades av händelsen, och vissa förseningar i tågtrafiken uppstod.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.