MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Kinberg Batra stödjer MP:s förslag om fotboja

publicerad 21 april 2017
Fotboja

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolins utspel om hårdare tag i illegala invandrare har hånats i sociala medier, bland annat av Roger Haddad (L). Men nu ger Moderatledaren Anna Kinberg Batra sitt stöd åt förslaget.

Det var i fredags som Gustav Fridolin gjorde en helomvändning i invandringsfrågan. Från att ha rappat om fri asyl med reggaegruppen Partiet i låten ”Pinsamt” från 2015 till att nu vilja att alla personer som får avslag på sin asyl och som bedömts vara en säkerhetsrisk ska få fotboja.

Förslaget har hånats på sociala medier. Bland annat av Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad som bland annat twittrade bland annat: “Nej nej fotboja stoppar inte terrorism…”

Men Gustav Fridolin får stöd utav M-ledaren Anna Kinberg Batra som håller med om förslaget i programmet “Bara Politik – med Niklas Svensson”.

– Om man inte får vara här, då ska man i normalfallet åka hem. Sen finns det ett antal olika saker som kan hända då: De som inte vill följa besluten ska man hitta. De måste polisen kunna hitta. Sen måste man se till att folk kan åka hem så fort som möjligt, sade Kinberg Batra.

Miljöpartiet har sjunkit långt under fyraprocentsspärren vilket gör att de riskerar att åka ur riksdagen vid valet 2018.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!


Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend