Fotboja
Foto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Kinberg Batra stödjer MP:s förslag om fotboja

Publicerad 21 april 2017, uppdaterad kl. 21:20

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolins utspel om hårdare tag i illegala invandrare har hånats i sociala medier, bland annat av Roger Haddad (L). Men nu ger Moderatledaren Anna Kinberg Batra sitt stöd åt förslaget.

Det var i fredags som Gustav Fridolin gjorde en helomvändning i invandringsfrågan. Från att ha rappat om fri asyl med reggaegruppen Partiet i låten ”Pinsamt” från 2015 till att nu vilja att alla personer som får avslag på sin asyl och som bedömts vara en säkerhetsrisk ska få fotboja.

Annons:


Förslaget har hånats på sociala medier. Bland annat av Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad som bland annat twittrade bland annat: “Nej nej fotboja stoppar inte terrorism…”

Men Gustav Fridolin får stöd utav M-ledaren Anna Kinberg Batra som håller med om förslaget i programmet “Bara Politik – med Niklas Svensson”.

– Om man inte får vara här, då ska man i normalfallet åka hem. Sen finns det ett antal olika saker som kan hända då: De som inte vill följa besluten ska man hitta. De måste polisen kunna hitta. Sen måste man se till att folk kan åka hem så fort som möjligt, sade Kinberg Batra.

Miljöpartiet har sjunkit långt under fyraprocentsspärren vilket gör att de riskerar att åka ur riksdagen vid valet 2018.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • Dacke

  Kan det finnas någon som är så naiv att den som skall utvisas går omkring med fotboja och väntar till dagen för utvisning? Det första denne gör då han kommit “runt hörnet” är att klippa fotbojan och eftersom han vistas illegalt i landet finns det heller inga närmare uppgifter om honom.
  Varför inte pröva med att spärra in honom i väntan på utvisning, då det skulle spara mycket arbete för Polis och samhälle?

 • Bertil Andersson

  Vilka hycklande kappvändare till politiker vi har. Man är beredd att säga precis vad som helst för att behålla sin plats vid det dignande statliga smörgåsbordet.

 • Parsifal

  Många av de avarter vi ser i samband med hanteringen av asylsökande skulle man utan vidare kunna kriminalisera. Att uppge falsk identitet och ålder, vägra åka hem och gå under jorden, skaffa sig flera olika identiteter, lämna falska och missvisande uppgifter i samband med asylansökan, hot mot tjänstemän, missfirmelse av tjänstemän på asylboenden och så vidare. En del är väl redan olagligt i dagens läge men hur ofta väcks det åtal? Eftersom fängelse och böter knappast är avskräckande för många av dessa så borde det vara möjligt att döma till andra påföljder. Något av det mest effektiva torde vara att ta bort möjligheten till PUT eller omvandla PUT till TUT, indragna bidrag och där det är möjligt utvisning på livstid.

 • Jag undrar om de har intelligens nog att förstå att en fotboja inte garanterar någonting. Dådet kan utföras med fotboja på. Den kan klippas bort dessutom och hur ska polisen då hitta personen? Det är lika idiotiskt som övervakningskameror. Med dem kan man endast se dådet i efterhand.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend