Inrikes

Kidnappningsförsök mot elev i Västerås

Polisen i Västerås utreder ett misstänkt försök till människorov. En elev i mellanstadieåldern angreps av en knivbeväpnad man, som skall ha försökt föra bort pojken. Pojken lyckades fly från mannen, och polisen larmades. Trots en större sökinsats lyckades man inte hitta mannen.

En 11-årig pojke angreps av en knivbeväpnad man i Västerås och stadsdelen Malmberg i nordöstra delen av staden. Pojken angreps i ett skogsområde av en man som hotade och försökte tvinga med sig pojken. Pojken flydde till skolkamrater, och polisen larmades.

Flera polispatruller skickades till platsen, och en större sökinsats inleddes. Pojken hade chockats svårt, men kunde lämna ett bra signalement på den misstänkta gärningsmannen. Polisen vill på grund av utredningstekniska skäl inte redovisa signalementet för allmänheten.

Trots sökinsatsen i närområdet påträffades inte den misstänkta gärningsmannen av polisen. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt försök till människorov.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

Liknande artiklar

Tonåring våldtagen utanför Västerås Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Skultuna, utanför Västerås. En flicka i tonåren skall ha våldtagits i det lilla ...
Nya bilbränder i Västerås Under natten till torsdagen eldhärjades fem bilar i Bäckby i Västerås. En man 20-årsåldern greps senare i närheten och ä...
Attentat mot polisbefäls bostad i Västerås Ett polisbefäl boende i Västerås utsattes vid 3.20-tiden på lördagsmorgonen för ett mordförsök när hans bostad besköts m...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!