Kidnappningsförsök mot elev i Västerås

publicerad 15 mars 2019

Polisen i Västerås utreder ett misstänkt försök till människorov. En elev i mellanstadieåldern angreps av en knivbeväpnad man, som skall ha försökt föra bort pojken. Pojken lyckades fly från mannen, och polisen larmades. Trots en större sökinsats lyckades man inte hitta mannen.

En 11-årig pojke angreps av en knivbeväpnad man i Västerås och stadsdelen Malmberg i nordöstra delen av staden. Pojken angreps i ett skogsområde av en man som hotade och försökte tvinga med sig pojken. Pojken flydde till skolkamrater, och polisen larmades.

Flera polispatruller skickades till platsen, och en större sökinsats inleddes. Pojken hade chockats svårt, men kunde lämna ett bra signalement på den misstänkta gärningsmannen. Polisen vill på grund av utredningstekniska skäl inte redovisa signalementet för allmänheten.

Trots sökinsatsen i närområdet påträffades inte den misstänkta gärningsmannen av polisen. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt försök till människorov.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.