Kastade sin fru från balkongen – får sitta av straffet i Turkiet

publicerad 24 mars 2021
- av Markus Andersson
Kvinnan kastades från 13 meters höjd från en balkong.

Den så kallade balkongmannen, som dömts för försök till mord efter att ha kastat sin fru från balkongen, får avtjäna sitt straff i turkiskt fängelse efter att ha flytt till landet från Sverige.

2016 kastade mannen sin fru från balkongen i deras lägenhet i Södertälje. Frun föll handlöst 13 meter, men överlevde mirakulöst. Mannen dömdes i Högsta domstolen för försök till mord. För att undfly sitt straff flydde mannen till Turkiet, där han hållit sig gömd och även erhållit medborgarskap.

Medborgarskapet gör att Turkiet inte vill utlämna honom till Sverige, istället har Kriminalvården arbetat för att få straffet överfört. Genom ett skriftligt svar bekräftar Turkiet att man går med på detta. Det enda som återstår är nu samtycke från Kriminalvården. Det rapporterar skattefinansierade SVT.


Annonser:


Mannen har försökt överklaga beslutet i olika instanser i Turkiet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.