Joakim Lamotte avslutar sin journalistkarriär

publicerad 16 juni 2022
- av Sofie Persson

Joakim Lamotte uppger nu att han avslutar sin karriär som journalist. Anledningen är de omfattande hot som riktats mot hans familj.

Någonstans får jag känna att det räcker, säger 43-åringen.

Journalisten och debattören Joakim Lamotte har valt att avsluta sin karriär, meddelade han under onsdagen på Facebook.


Annonser:Lamotte arbetade tidigare under sin karriär som reporter för SVT:s Uppdrag Granskning och var krönikör för Göteborgs-Posten mellan 2014 och 2018.

Sedan 2015 har Lamotte verkat som frilansjournalist där han framförallt blivit känd för att ha tagit upp ämnen som invandring, kriminalitet och postmodern identitetspolitik. Lamotte har fått stark kritik men också hyllats för sin orädda journalistik genom åren.

Nu lägger alltså 43-åringen ner sin karriär efter nära 20 år som journalist. Orsaken han uppger är att det finns en hotbild mot hans familj.

Någonstans får jag känna att det räcker. Hade det gällt mig själv hade jag skitit i allt det här, men när min familj och mina anhöriga drabbas kan jag inte fortsätta, berättar han i en livesändning på Instagram.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.