”Jävla SD-hora du ska dö” – kvinnlig politiker misshandlad i Fagersta

publicerad 21 september 2020
- av Per Nordin
Arkivbild.

För en dryg vecka sedan överfölls och misshandlades en kvinnlig sverigedemokrat i Fagersta när hon var ute på en kvällspromenad. Två män med invandrarbakgrund dök upp på en eldriven moped och deklarerade att hon var en ”jävla SD-hora” som skulle dödas.

Händelsen ägde rum på Uddnäsvägen i Fagersta och att de två männen med invandrarbakgrund förstod att kvinnan var sverigedemokrat berodde förmodligen på att hon bar en luvtröja med partiets namn och logotyp tryckt över bröstet.

– Killen som satt bakpå sa: Jävla SD-hora du ska dö. Innan jag hann reagera gav han mig en hård spark i magen. Det gjorde fruktansvärt ont och jag föll ihop, berättar hon för Fagersta Nyheter.

Kvinnan har fortfarande värk i magen efter attacken och skadade också armen. Eftersom hon arbetat som lärare i svenska för nyanlända i över 25 år har hon bra kännedom om olika invandrarkulturer och är övertygad om att det var afghaner som gav sig på henne.

– Men man måste kunna gå ut på en promenad i Fagersta utan att riskera att bli överfallen. Jag har gått där många gånger förut men den här gången hade jag inte min hyresvärds hund med mig eftersom de är i Norrland på älgjakt. Det var hemskt obehagligt men jag tänker inte låta mig skrämmas, berättar hon vidare.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!