“Jävla SD-hora du ska dö” – kvinnlig politiker misshandlad i Fagersta

publicerad 21 september 2020
- av Per Nordin
Arkivbild.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


För en dryg vecka sedan överfölls och misshandlades en kvinnlig sverigedemokrat i Fagersta när hon var ute på en kvällspromenad. Två män med invandrarbakgrund dök upp på en eldriven moped och deklarerade att hon var en ”jävla SD-hora” som skulle dödas.

Händelsen ägde rum på Uddnäsvägen i Fagersta och att de två männen med invandrarbakgrund förstod att kvinnan var sverigedemokrat berodde förmodligen på att hon bar en luvtröja med partiets namn och logotyp tryckt över bröstet.

– Killen som satt bakpå sa: Jävla SD-hora du ska dö. Innan jag hann reagera gav han mig en hård spark i magen. Det gjorde fruktansvärt ont och jag föll ihop, berättar hon för Fagersta Nyheter.

Kvinnan har fortfarande värk i magen efter attacken och skadade också armen. Eftersom hon arbetat som lärare i svenska för nyanlända i över 25 år har hon bra kännedom om olika invandrarkulturer och är övertygad om att det var afghaner som gav sig på henne.

– Men man måste kunna gå ut på en promenad i Fagersta utan att riskera att bli överfallen. Jag har gått där många gånger förut men den här gången hade jag inte min hyresvärds hund med mig eftersom de är i Norrland på älgjakt. Det var hemskt obehagligt men jag tänker inte låta mig skrämmas, berättar hon vidare.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!