Janne Josefsson positiv till alternativa medier

Kriget mot alternativmedia

publicerad 12 juli 2017

Janne Josefsson, känd från Uppdrag Granskning som en av Sveriges ledande undersökande journalister, säger med bestämd röst att han inte ställer upp på att bara svartmåla nya nätmedier. De behövs i tider då media har fått en ledande maktposition i samhället, menar han.

Janne Josefsson säger att han varit med om en otrolig resa där den tredje statsmakten blivit den första statsmakten, där politiker och PR-konsulter svassar runt journalisterna eftersom bilden i media är helt avgörande.

Men nu har vi fått konkurrens. det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst. Och det är ju inte bara så att det är fake news på den sidan, herregud det finns väl fake news i gammelmedia var och varannan dag, säger Josefsson i ett SVT-program i Almedalen.

SVT:s programledare Cecilia Gralde ser bekymrad ut när Jan Josefsson säger det och hon byter omedelbart ämne i intervjun.

 

Se hela intervjun på SVT Play.

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.