IS-sympatisör i Kristianstad fick sina barn omhändertagna

publicerad 14 april 2019
Bilden är illustrativ

Säpo misstänkte redan i höstas att mannen var en radikaliserad IS-sympatisör. Vid en husrannsakan upptäckte man att mannen tittat på våldsamt islamistiskt material tillsammans med sina barn. Man fann även tecken på att barnen farit illa, vilket har lett till att barnen nu är omhändertagna.

Mannen, som är bosatt i Kristianstad i nordöstra Skåne, hamnade på Säpos radar redan höstas. Man misstänkte då att han hade radikaliserats och spred IS-propaganda. Vid en husrannsakan ska man ha hittat material som tyder på att mannen haft kontakt med våldsbejakande islamister. Han ska även själv stå för en våldsbejakande islamistisk inriktning. Mannen uppger dock, via sitt offentliga biträde, att uppgifterna är falska, enligt Lokaltidningen.

Enligt Säpo har familjen tittat på våldsamt islamistiskt material tillsammans. Man upptäckte även att barnen bar tecken på fysisk misshandel, vilket ledde till en orosanmälan. Det framkom även filmer där barnen utsattes för psykisk misshandel. Arbete och välfärdsförvaltningen i Kristianstad har nu omhändertagit mannens barn.


Annonser:


Kristianstad är även med på listan över kommuner dit IS-terrorister tros återvända efter kriget i Syrien.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.