Inrikes

IS-sympatisör i Kristianstad fick sina barn omhändertagna

Bilden är illustrativ

Säpo misstänkte redan i höstas att mannen var en radikaliserad IS-sympatisör. Vid en husrannsakan upptäckte man att mannen tittat på våldsamt islamistiskt material tillsammans med sina barn. Man fann även tecken på att barnen farit illa, vilket har lett till att barnen nu är omhändertagna.

Mannen, som är bosatt i Kristianstad i nordöstra Skåne, hamnade på Säpos radar redan höstas. Man misstänkte då att han hade radikaliserats och spred IS-propaganda. Vid en husrannsakan ska man ha hittat material som tyder på att mannen haft kontakt med våldsbejakande islamister. Han ska även själv stå för en våldsbejakande islamistisk inriktning. Mannen uppger dock, via sitt offentliga biträde, att uppgifterna är falska, enligt Lokaltidningen.
Enligt Säpo har familjen tittat på våldsamt islamistiskt material tillsammans. Man upptäckte även att barnen bar tecken på fysisk misshandel, vilket ledde till en orosanmälan. Det framkom även filmer där barnen utsattes för psykisk misshandel. Arbete och välfärdsförvaltningen i Kristianstad har nu omhändertagit mannens barn.

Kristianstad är även med på listan över kommuner dit IS-terrorister tros återvända efter kriget i Syrien.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • IS
  • Kristianstad