”IS-återvändare” bakom mordförsök på Färingsö

publicerad 7 maj 2019
- av Osignerad (ingen signatur)
En FSA-rebell under en operation i januari 2012 mot den syriska armén i Al Qsair, Syrien.

Under helgen greps en man för inbrottsförsök och skottlossning på Färingsö i Ekerö kommun. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Gärningsmannen uppges vara en så kallad ”IS-återvändare”.

Inbrottsförsöket ägde rum sent under natten till lördagen. Gärningsmannen hade försökt att ta sig in i ett hus i Färentuna, på Färingsö i Ekerö kommun i västra Stockholm. I samband med händelsen ska husägaren ha blivit både misshandlad och beskjuten.

Husägaren blev misshandlad då han förhindrade gärningsmannen från att ta sig in i huset. Efter inbrottsförsöket ska husägaren, i sällskap med en kvinna, ha letat efter gärningsmannen med bil. Han ska då ha dykt upp mitt på vägen, tagit fram ett gevär och beskjutit husägaren i bilen. Inget skott ska dock ha träffat.
Under lördagsförmiddagen uppgav polisen, via sin hemsida, att de gripit en misstänkt gärningsman i Färentuna. Han är nu misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt uppgifter till Expressen är den misstänkte gärningsmannen en så kallad ”IS-återvändare”. Han ska ha rest till Syrien tillsammans med sin fru 2013. Mannen uppger själv att han befann sig i krigets Syrien som ”biståndsarbetare”. Han ska ha kopplingar till radikala islamister i både västra och södra Sverige. Mannen förekommer även under 13 avsnitt i belastningsregistret.

Han nekar till alla anklagelser.

 

Källa: Stockholmdirekt 


Liknande artiklar: