Inrikes

”IS-återvändare” bakom mordförsök på Färingsö

En FSA-rebell under en operation i januari 2012 mot den syriska armén i Al Qsair, Syrien.

Under helgen greps en man för inbrottsförsök och skottlossning på Färingsö i Ekerö kommun. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Gärningsmannen uppges vara en så kallad ”IS-återvändare”.

Inbrottsförsöket ägde rum sent under natten till lördagen. Gärningsmannen hade försökt att ta sig in i ett hus i Färentuna, på Färingsö i Ekerö kommun i västra Stockholm. I samband med händelsen ska husägaren ha blivit både misshandlad och beskjuten.
Husägaren blev misshandlad då han förhindrade gärningsmannen från att ta sig in i huset. Efter inbrottsförsöket ska husägaren, i sällskap med en kvinna, ha letat efter gärningsmannen med bil. Han ska då ha dykt upp mitt på vägen, tagit fram ett gevär och beskjutit husägaren i bilen. Inget skott ska dock ha träffat.

Under lördagsförmiddagen uppgav polisen, via sin hemsida, att de gripit en misstänkt gärningsman i Färentuna. Han är nu misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Enligt uppgifter till Expressen är den misstänkte gärningsmannen en så kallad ”IS-återvändare”. Han ska ha rest till Syrien tillsammans med sin fru 2013. Mannen uppger själv att han befann sig i krigets Syrien som ”biståndsarbetare”. Han ska ha kopplingar till radikala islamister i både västra och södra Sverige. Mannen förekommer även under 13 avsnitt i belastningsregistret.

Han nekar till alla anklagelser.

 

Källa: Stockholmdirekt

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Ekerö
  • IS