Inbrottsvåg i Västerbotten

publicerad 24 augusti 2020

Västerbottens län har drabbats av en våg av inbrott den senaste tiden. Mellan torsdagen den 13 augusti och fram till lunchtid i fredags den 21 augusti hade mer än 20 villainbrott anmälts i länet.

Totalt rör det sig om 21 konstaterade villainbrott under de perioden 13-21 augusti. Inbrotten har skett på olika håll i länet: 5 i Malå, 4 i Vilhelmina, 4 i Sorsele, 3 i Storuman, 2 i Lycksele, 2 i Robertsfors och 1 i Norsjö.

Det är främst kontanter och smycken som tillgripits. Inbrotten är spridda över ett stort geografiskt område och även tillvägagångssätten skiljer sig. Det finns idag inget känt samband mellan inbrotten.

Vid flera av inbrotten har gärningsmännen tagit sig in genom fönster eller dörrar i insynsskyddade lägen, ofta i skydd av nattmörkret. Gärningsmännen kan i vissa fall ha färdats till fots eller med cykel den sista biten till brottsplatsen. I flera fall har värdesaker stulits trots att de förvarats i säkerhetsskåp, då gärningsmännen haft med sig verktyg för detta.

Ingen är gripen för inbrotten och polisen söker nu tips från allmänheten.

Källa: Polisen
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.