Inbrottstjuvar misshandlade Tommy med kofot – gärningsmännen talade med brytning

publicerad 5 juni 2020
- av Per Nordin
Lindroths egen bild från sjuksängen.

Natten mot söndag blev Tommy Lindroth i småländska Gnosjö väckt och grovt misshandlad av maskerade rånare mitt i natten.

Inbrottet ägde rum då Lindroth låg hemma och sov. Han vaknade av att två män med rånarluvor och varsin kofot stod vid sängen. När han försökte resa sig från sängen kom slagen. Han fick sju slag mot huvudet och ryggen och nu ligger Lindroth på sjukhus med allvarliga skador.

Jag minns inte allt så väldigt tydligt men det var två män, jag tror de var ganska smala, kanske runt 180 centimeter långa. De hade rånarluvor på sig och svarta jackor och hade någon brytning. De hade också var sin kofot i handen, säger han till Kvällsposten.

När polisen kom till platsen var gärningsmännen borta och Lindroth var svårt skadad.

Han fick två skallfrakturer och allvarliga skador på tre ryggkotor och kördes omedelbart till sjukhus.

Han säger att det känns obehagligt att behöva sova i sin egen säng igen. Ingen är i nuläget gripen för brottet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.