Igelkottar stenade till döds i Sandviken

publicerad 27 juli 2019

Den här sommaren har ett flertal igelkottar hittats döda i Sandviken. Arbetarbladet skriver att de enligt boende ska ha blivit stenade till döds.

I bostadsområdet Nya Bruket i Sandviken befarar boende att flera igelkottar stenats till döds. En boende berättar för Arbetarbladet att han sett unga kasta sten mot djuren ett flertal gånger.

– Det är ju mycket djurliv här faktiskt. Det är synd att några barn är elaka mot dem, det är inte bara igelkottar som skadas. Jag har sett att de trampat ihjäl fågelungar och både katter och hundar får sten kastat på sig, säger den boende till tidningen.

Den boende berättade vidare för tidningen att han hittat sex döda igelkottar under sommaren och att de mest troligt stenats till döds då han hittat blodiga stenar bredvid djuren.

Sandviken blev vida uppmärksammat 2014 i och med den mycket missvisande Sandvikenrapporten, men har på senare tid istället fått uppmärksamhet för dålig ekonomi, invandrarvåld, och hög arbetslöshet hos utrikes födda.

 

Källa: Arbetarbladet
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.