Hotade flicka med pistol – döms till fängelse

publicerad 13 juni 2019

Mannen drog upp en pistol, gjorde mantelrörelse och riktade pipan mot den 16-åriga flickans ansikte. Gärningsmannen döms nu till fängelse för grovt olaga hot. Det skriver Mitti.se.

En kväll i december 2017 dök den 27-årige gärningsmannen, boende i Hässelby, upp på perrongen på Vällingby T-banestation. Han var störande och berusad.

En 16-åriga flicka bad honom att dämpa sig. Då drog han hastigt upp en pistol, riktade den mot hennes ansikte och hotade att döda flickan. Därpå gick han på tunnelbanan, där han fortsatte att hota bland andra ytterligare två tonåringar.

Någon ringde polisen, som grep mannen. Det visade sig att vapnet var en soft air gun i plast. I mannens fickor hittades även ett antal narkotikaklassade tabletter.

Solna tingsrätt konstaterar, att ”det måste anses vara mycket skrämmande att få detta föremål riktat mot sig av en okänd, berusad person”. Mannen döms för grovt olaga hot i två fall samt för ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och tre månader.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.