Inrikes

Hotade flicka med pistol – döms till fängelse

Mannen drog upp en pistol, gjorde mantelrörelse och riktade pipan mot den 16-åriga flickans ansikte. Gärningsmannen döms nu till fängelse för grovt olaga hot. Det skriver Mitti.se.

En kväll i december 2017 dök den 27-årige gärningsmannen, boende i Hässelby, upp på perrongen på Vällingby T-banestation. Han var störande och berusad.
En 16-åriga flicka bad honom att dämpa sig. Då drog han hastigt upp en pistol, riktade den mot hennes ansikte och hotade att döda flickan. Därpå gick han på tunnelbanan, där han fortsatte att hota bland andra ytterligare två tonåringar.

Någon ringde polisen, som grep mannen. Det visade sig att vapnet var en soft air gun i plast. I mannens fickor hittades även ett antal narkotikaklassade tabletter.

Solna tingsrätt konstaterar, att “det måste anses vara mycket skrämmande att få detta föremål riktat mot sig av en okänd, berusad person“. Mannen döms för grovt olaga hot i två fall samt för ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och tre månader.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Vällingby