Inrikes

Hot, hat och våld från HBTQ-aktivister vid Göteborgsfestival

Videobloggaren Patrik blev inom loppet av några sekunder angripen av HBTQ-aktivister som inte tolererade avvikande meningsyttringar

Videobloggaren Patrik valde att använda sin yttrandefrihet under HBTQ-festivalen Westpride i Göteborg. När Patrik via ett plakat tyst demonstrerade en avvikande uppfattning bland festivaldetagarna blev han överöst med hat, hot och våld ifrån HBTQ-aktivister. Ingen deltagare ingrep under attacken.

I helgen ägde “Westpride” rum i Göteborg. Westpride beskriver sig som “en gratis kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer”. Festivalen säger sig vilja lyfta normkritik. Men videobloggaren Patrik fick erfara att kritik mot HBTQ-rörelsens normer inte tolereras.
Videobloggaren demonstrerade tyst sin avvikande uppfattning om pridefestivalen genom ett plakat med texen “Pride är ett hot mot ett sunt samhälle” och blev inom loppet av några sekunder angripen av flertalet HBTQ-aktivister mitt i folkmassan. Verbalt hot och hat övergick snabbt i våld, stöld och egenmäktigt förfarande.

Ingen pridedeltagare ingrep vid överfallet. Istället omhändertogs felaktigt videobloggaren av ordningsvakter medan mobben fortsätter att angripa honom verbalt och fysiskt.

Bloggaren publicerade klippet på nätet för att visa vilken intolerans och allt större makt som finns hos den allt mer högljudda HBTQ-rörelsen och hur det påverkar ordningsmaktens prioriteringar.

 

Klippet publicerades först öppet på Youtube, men kan (troligen efter påtryckningar) inte längre visas om du inte samtidigt är inloggad på ditt Youtube/Google-konto:

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • HBTQ
  • pride
  • Westpride