Hög alkoholhalt i Pepsi Max-burkar

publicerad 25 mars 2014

Nästan 2 000 burkar Pepsi Max i Sverige innehåller inte Pepsi Max. Istället är de fyllda med Xide Citrus Fizz, vars alkoholhalt ligger på 4,5 procent.

pepsi-max

Det handlar om 1 872 burkar Pepsi Max 33 centiliter som istället är fyllda med alkoläsken Xide Citrus Fizz. Nu väljer Carlsberg Sverige, som äger rättigheterna för Pepsi i Sverige, att återkalla burkarna som säljs i södra Sverige.

Vi beklagar det inträffade och det obehag detta kan ha medfört. Vi ser mycket allvarligt på detta och har därför initierat en internutredning, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige, i ett pressmeddelande.

De 1 872 burkarna har levererats till flera Lidl-affärer i södra Sverige. De konsumenter som har köpt Pepsi Max 33 cl-burkar på Lidl med bäst-före-datum 04-AUG-2014 uppmanas att omedelbart kontakta Carlsberg Sveriges Konsumentservice 020-78 80 20.

Dock kommer många drabbade att märka att någonting inte står rätt till när de häller upp de felaktiga Pepsi Max-burkarna. Färgen för Xide Citrus Fizz är ljus, medan Pepsi Max har en mörk, nästan svart, färg.

Den välkända och mycket populära läsken Pepsi tillverkas internationellt av det multinationella konglomeratet PepsiCo. PepsiCo äger flera välkända varumärken utöver Pepsi, bland annat: Dole, Tropicana, Gatorade, Rockstar och Quaker.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!