Hjärnfonden vill införa tvång på cykelhjälm

publicerad 28 augusti 2015

cykel

Hjärnfonden och Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande, NTF, vill se en cykelhjälmslag. Detta då man menar att cykelhjälmen är en billig livförsäkring.

Sedan tio år tillbaks är det lag på att alla barn upp till 15 år ska ha hjälm på sig när de cyklar. Men bara 31 procent av alla vuxna använder cykelhjälm.

Enligt NTF och Hjärnfonden måste det till en lagändring som tvingar även personer över 15 att använda hjälm när de cyklar.

NTF:s nationella mätning visar att cykelhjälmsanvändandet bland vuxna inte ökar, snarare tvärtom, därför anser vi att man så snabbt som möjligt måste införa allmän cykelhjälmslag annars kommer ännu fler cyklister dödas och skadas i framtiden, säger Marie Nordén, generalsekreterare för NTF, i ett gemensamt pressmeddelande.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.