Inrikes

Hem & Hyra lanserar hemsida på arabiska

Hem & Hyra vill nu nå ut till fler araber. ”Runt 300 000 har arabiska som modersmål i Sverige och majoriteten av dem är hyresgäster”, säger chefredaktören Susanna Skarrie.

Den nya arabiska hemsidan kommer att innehålla granskningar, reportage och konsumentjournalistik. Förutom hemsidan så kommer man även att lansera en arabisk Facebooksida.
Idén kom efter att tidningens journalister förstått vilket stort informationsglapp det finns bland främst nyanlända med arabiska som modersmål.

– Hur skaffar man sig en bostad? Vad gäller för andrahandsuthyrning? Hur funkar tvättstugan? Kunskapsnivån är låg när man har kommit som nyanländ och inte kan språket, och en bostad är bland det första man behöver fixa. Man måste ha en adress för att få söka asyl, och hela systemet är uppbyggt på att du har en bostad, säger Susanna Skarrie, chefredaktör.

Det finns omkring 300 000 araber i Sverige och majoriteten av dem är hyresgäster, men få är medlemmar i hyresgästföreningen.

Hem & Hyra är Hyresgästföreningens medlemstidning.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!