Här vägrar Expressen-journalisten debattera på lika villkor

publicerad 2 mars 2017
https://youtu.be/ybgwV2Y2vRc

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under dagen skickade tidningen Expressen ut journalister för att försöka avslöja Granskning Sverige-profilen Erik Johansson. Men väl hemma hos pseudonymen Erik som arbetat anonymt får de istället mothugg och vill inte debattera på lika villkor.

Erik Johansson som arbetar för det medborgarjournalistiska initiativet Granskning Sverige har ifrån början berättat att han arbetar under pseudonym för att bevara sin anonymitet.

Detta har dock flera etablerade mediehus såsom Eskilstunakuriren inte velat respektera utan försökt avslöja Eriks identitet. Under dagen publicerar pseudonymen Erik själv ett filmklipp när Expressen gör ett hembesök hos honom som varken är överenskommet eller välkommet.

När Erik som bekräftar sitt riktiga namn Fabian öppnar dörren, får Expressen-reportern istället motfrågor.

– Har du några frågor om Expressen arbete får du vända dig till vår ansvarige utgivare Thomas Mattsson, säger reportern.

– Kan du ge mig Thomas Mattssons adress eller telefonnummer då?, svarar Erik.

Men Expressen vill inte debattera på lika villkor och reportern vill inte ge Erik förutsättningar att besöka Thomas Mattson i sitt hem för att debattera på samma villkor som de själva kräver att andra skall göra.

Expressens metoder med att hänga ut dissidenter och invandringskritiker har tidigare fått hård kritik. Tidningens chefredaktör och ansvarig utgivare Thomas Mattsson stod nyligen åtalad för att just ha hängt ut och förtalat personer som gjort lagliga men invandringskritiska kommentarer på olika nätforum.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!