Inrikes

Här tar invandrarkvinnan SD:s valsedlar och slänger i soporna

I en egeninspelad filmsekvens visar en invandrarkvinna hur hon tömmer valsedelsstället på Sverigedemokraternas valsedlar och sedan slänger dem i soptunnan.

Filmen som är inspelad med en mobiltelefon verkar vara tagen vid en vallokal i Sundsvall. Kvinnan går fram till valsedelsstället och plockar upp valsedlar tillhörande Sverigedemokraterna till både riksdags-, landstings- och kommunvalet. Sedan går hon fram till soptunnan och dumpar ned dem demonstrativt.

 

Klippet skickades in till redaktionen från en läsare som sparat videon. I den längre versionen av klippet som inkom till redaktionen framgår platsen som händelsen utspelade sig på och kvinnans Instragram-användare.

 


Att plocka bort och kasta valsedlar är brottsligt. Har du bevittnat ett sådant brott under valdagen? Kontakta då polisen på telefonnummer 114 14.

Liknande artiklar

Över 300 Moderatpolitiker vill samarbeta med SD Över 300 folkvalda Moderatpolitiker i landet vill se att partiet tar makten tillsammans med Sverigedemokraterna. Den ...
Så gick det för småpartierna i riksdagsvalet 1,5 procent av svenskarna röstade i årets riksdagsval på partier som inte finns i riksdagen. Alternativ för Sverige n...
Valresultatet klart: Rödgröna större än Alliansen ... På söndagen fastställde Valmyndigheten resultatet från det omdiskuterade valet den 9 september. Enligt slutresultatet bl...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!