Här tar invandrarkvinnan SD:s valsedlar och slänger i soporna

publicerad 11 september 2018

I en egeninspelad filmsekvens visar en invandrarkvinna hur hon tömmer valsedelsstället på Sverigedemokraternas valsedlar och sedan slänger dem i soptunnan.

Filmen som är inspelad med en mobiltelefon verkar vara tagen vid en vallokal i Sundsvall. Kvinnan går fram till valsedelsstället och plockar upp valsedlar tillhörande Sverigedemokraterna till både riksdags-, landstings- och kommunvalet. Sedan går hon fram till soptunnan och dumpar ned dem demonstrativt.

 

Klippet skickades in till redaktionen från en läsare som sparat videon. I den längre versionen av klippet som inkom till redaktionen framgår platsen som händelsen utspelade sig på och kvinnans Instragram-användare.

 


Att plocka bort och kasta valsedlar är brottsligt. Har du bevittnat ett sådant brott under valdagen? Kontakta då polisen på telefonnummer 114 14.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.