Här angriper den vuxna asylsökaren tre kvinnliga poliser

publicerad 2 april 2017

En video ifrån ett asylboende i Fagersjö visar hur en vuxen asylsökande man går bärsärk mot tre kvinnliga poliser och deras fordon. En väktare kommer också till undsättning, men de lyckas inte gripa mannen som bland annat svingar en ståltrappa mot huvudet på en kvinnlig polis. Poliserna misslyckas med att gripa mannen som vandrar iväg.

Det misslyckade ingripandet ska ha ägt rum den 20 mars i år på ett asylboende i Fagersjö, söder om Stockholm. Man kan i filmen se hur den aggressive mannen kastar sten på polisbilens ruta och hur de kvinnliga poliserna försöker sätta handfängsel på honom, men misslyckas, trots användning av pepparspray och batonger samt hjälp av en utomstående.

Inte ens när ytterligare en person, en manlig väktare anländer till platsen så lyckas man få bukt med den ensamma våldsverkaren som lyckas slå sig fri och vandra bort från platsen. En polis och en väktare skadades lindrigt under tumultet.

Enligt Fria Tider ska mannen också ha satt eld på kläder och papper utomhus. Slutligen lyckades han gripas och misstänks för skadegörelse, våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och ofredande.

I skrivande stund har filmen 1,1 miljoner visningar och på sociala medier har många gjort sig lustiga över situationen och hur tre kvinnliga poliser tillsammans med en manlig väktare inte lyckas gripa en ensam obeväpnad brottsling. Många har också reagerat med ilska över att polisen agerat så handfallet under det misslyckade gripandet.

”De är så här de blir när feminism styr allt i samhället. Hur mycket kvinnor än önskar blir de flesta inte FYSISKT jämlika män, och alltså inte kapabel till samma sorts uppgifter inom vissa yrken.. Det bör ju minst vara 1 man och 1 kvinna i varje bil.. Helt sjukt att de kan vara 3 kvinnor i en patrullbil sådär. Dom har ju inte en chans”, skriver en upprörd användare på Facebook.

Se hela klippet nedan:
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.