Inrikes

Här ljuger MSB:s expert för att undvika att svara på frågor

MSB:s expert Sebastian Bay anklagade Granskning Sverige för att syssla med “koordinerade och systematiserade påhopp på myndighetspersoner och journalister”. Men när Granskning Sverige ringer upp honom för att låta honom utveckla vad han menade så väljer han att ljuga för att försöka slippa svara på frågorna.

Sebastian Bay beskrevs i söndagens SVT Agenda som en expert på fake news och verksam vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
Till tidningen Aftonbladet kritiserade Bay organisationen Granskning Sverige, som är en samling medborgarjournalister med främsta syfte att ringa upp och granska maktpersoner. Han anklagade Granskning Sverige för att syssla med “koordinerade och systematiserade påhopp på myndighetspersoner och journalister”.

– Ta Granskning Sverige, som sysslar med koordinerade och systematiserade påhopp på myndighetspersoner och journalister. Det är en stor utmaning. Medierna är en otroligt viktig del i det psykologiska försvaret. Det är egentligen bara medierna som har verktygen och förmågan att mota den här typen av desinformation, sade han till Aftonbladet.

Men när Granskning Sverige ringer upp Sebastian Bay för att fråga honom vad han menade med uttalandet så vägrar han att svara på några frågor. Istället påstår han felaktigt att han inte har någon skyldighet att svara på några frågor utan att Granskning Sverige ska vända sig till MSB:s presstjänst. Presstjänsten förnekar Sebastian Bays påstående om att han inte får uttala sig direkt till medier.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!