Här är Hägglunds nya toppjobb

publicerad 20 maj 2016
Göran Hägglund

Förre socialministern tillika KD-ledaren Göran Hägglund blir ny ordförande för Pensionsmyndigheten.

Efter att Göran Hägglund ifjol lämnat partipolitiken bakom sig gick över till att bli styrelseledamot hos vårdjätten Aleris. Dessutom är han rådgivare åt pr-byrån Narva.

Nu har Regeringen bestämt att Hägglund ska bli ny ordförande för Pensionsmyndigheten. Beslutet motiveras med att Hägglund har en ”lång och bred erfarenhet”.

– Göran Hägglund har lång och bred erfarenhet av att arbeta med pensionsfrågor och kommer bli en stor tillgång som ordförande för Pensionsmyndighetens styrelse, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) i ett pressmeddelande.

Uppdraget som ordförande för Pensionsmyndigheten gäller från och med den 20 september 2016 till och med den 31 december 2018.

Göran Hägglund ersätter förre finansmarknadsministern Peter Norman. Detta efter att Norman under våren valts in i Swedbanks styrelse.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.