Hanif Bali slår tillbaka efter drev – efterlyser rättslig prövning

publicerad 16 september 2021
- av Isac Boman

Moderaterna utreder nu sin tongivande riksdagsledamot Hanif Bali efter obelagda anklagelser om att denne pressat en tonårsflicka på nakenbilder. Bali avvisar anklagelserna och menar att det handlar om en komplott i syfte att karaktärsmörda honom.

I förra veckan rapporterade skattefinansierade SVT om att en M-ledamot utreds för olämpligt sexuellt beteende och att den utsatta personen ska vara under 18 år och tillhöra Moderata ungdomsförbundet, Muf.

Enligt uppgifter till den vänsterpopulistiska skvallertidningen Aftonbladet ska ledamotens kontakt med flickan ha börjat med läxhjälp när hon var 15 år. Ledamoten anklagas även för att under en lång tid ha haft olämpliga sexuella kontakter med flickan online.


Annonser:


Den utsatta flickan har varit engagerad i Moderaternas ungdomsförbund och ska själv ha kontaktat en högt uppsatt partiföreträdare och bett om att få till ett möte gällande Bali. På mötet, som hölls förra veckan, ska flera höga företrädare för både M och Muf ha deltagit. Efter mötet ska ytterligare en kvinna presenterat anklagelser mot Bali. Inom moderaterna pågår nu en intern utredning.

I ett långt inläggFacebook slår Bali ifrån sig anklagelserna och menar att han är utsatt för en komplott i syfte att förstöra hans politiska karriär. Han säger vidare att han välkomnar en rättslig granskning av anklagelserna.

Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”, konstaterar han och menar vidare att han överhuvudtaget inte har gjort något fel.

Bali berättar att han kontaktats av den kvinnliga MUF-medlemmen för ungefär två år sedan och att de då diskuterade politik. Enligt Bali försökte flickan återuppta kontakten med honom och be om råd och hjälp angående studier och andra ”privata angelägenheter”.

När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än hon, har flickvän och inte är intresserad av något annat.

Trots detta ska flickan enligt Bali fortsatt söka kontakt, och då valde han att ”bryskt” be henne sluta kontakta honom och blockerade hennes nummer och sociala mediekonton.

Bali hävdar vidare att politiska motståndare under flera dagar innan flickans anklagelser nådde massmedia börjat planera drevet mot honom och ”räkna ner” till det datum man skulle släppa anklagelserna i ett försök att karaktärsmörda honom – Bali påstår att detta finns dokumenterat. Syftet ska kort sagt vara att få Moderaterna att förhindra hans kandidatur till nästa val.

Den moderata politikern efterlyser själv en rättslig prövning mot bakgrund av det omfattande mediadrevet som riktats mot honom.

Jag har som alla moderater skrivit på en kandidatförsäkran, den kommer jag såklart att hedra. Men det betyder inte att jag tänker avgå på grund av grundlösa påståenden. Vi lever inte i ett klanvälde där andra än rättsväsendet fastställer ens skuld eller kan befria en från anklagelser. I stället för att denna visklek fortsätter så uppmanar jag till en rättslig prövning där jag får möjlighet att rentvå mig”, skriver han vidare.

Först under onsdagen lämnades en anmälan mot Bali in till polisen. Anmälan gäller utnyttjande av barn för sexuell posering, ett brott som kan leda till sex års fängelse om det bedöms som grovt. Vem som har lämnat in anmälan är dock oklart.


Honey trapping eller honungsfälla innebär att en förförisk kvinna används för att försöka inleda en relation med en man av politiska, monetära eller andra maktmässiga skäl, för att försöka komma åt känslig information eller få mannen att utföra handlingar som sedan kan användas i utpressningssyfte.

Den östtyska säkerhetstjänsten Stasi anlitade frekvent vackra kvinnor som var verksamma i Västtyskland och som hade i uppdrag att inleda relationer med högt uppsatta personer, få inflytande över dessa och komma över hemligstämplad information.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.