Grön ungdoms språkrör Mårten Roslund avgår

publicerad 24 maj 2017
Mårten Roslund

Mårten Roslund, språkrör för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom, lämnar nu rollen som språkrör. Detta efter att det uppdagats att han festat med de tidigare SDU-politikerna William Hahne och Gustav Kasselstrand.

Det var i slutet av förra året som Mårten Roslund ska ha festat med Gustav Kasselstrand och William Hahne på Grand Hotel i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Roslund varit inblandad i en incident med en servitör inne på Grand Hotel under kvällen.

När Aftonbladet ringde upp Roslund nekade han först till att han skulle ha varit på Grand Hotel just den kvällen. I efterhand erkände Roslund i ett Facebook-inlägg att han umgåtts med Hahne och Kasselstrand på Grand Hotel.

Kritiken mot Roslund blev till slut så stor att han under onsdagen meddelade att han lämnar sin roll som språkrör för Grön ungdom.

”Jag har begått misstag och brustit i mitt omdöme”, skriver han på Facebook under kvällen och fortsätter:

”Miljöpartiets politiker ska aldrig ge utrymme eller legitimitet åt rasism. Grön Ungdoms språkrör ska förstås inte dricka vin med före detta Sverigedemokrater. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till alla som blivit illa berörda av bilderna på mig och de högerextrema politikerna.”


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!