Inrikes

Gatukonstnären Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp

Dan Park under en intervju 2014 med den danska TV-kanalen DR.

Gatukonstnären Dan Park dömdes har dömts till tre månaders fängelse för förtal och hets mot folkgrupp.

Det är Malmö tingsrätt som dömer Dan Park till fängelse för brott mot lagen om hets mot folkgrupp.

Dan Park döms för att ha publicerat bilder på sin konst på sin blogg och på sitt numera avstängda Twitterkonto. Bilderna innehåller “rasistiska ord och bilder av svarta”, skriver Kulturnytt i P1.

Utöver tre månaders fängelse ska Dan Park även betala 15 000 kronor i skadestånd till en av de tre målsägande i rättegången. Enligt Kulturnytt i P1 kommer Dan Park att överklaga domen.

2014 dömdes Dan Park i tingsrätten till sex månaders fängelse. Även då hade han enligt rätten gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp och förtal. Straffet sänktes senare av hovrätten till fem månaders fängelse.

Liknande artiklar

Nordfronts utgivare fälls för HMF – största tryckf... En tidigare ansvarig utgivare för Nordiska motståndsrörelsens sajt Nordfront dömdes idag till dagsböter för åsiktsbrotte...
TV4-profilens förtäckta hot mot invandringskritike... En välkänd TV4-profil har på sin offentliga Facebook-sida varnat invandringskritiker och andra ilskna kommentatorer för ...
Socialpop som ger röst till det icke sagda Till Äventyrs! har hittills givit ut ett album, Ett Nytt Tillsammans 2016, på Arktos Media. Musiken kan närmast beskriva...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!