Inrikes

Gängkrig i Göteborg – kriminella sätter upp vägspärrar

Polisen har svårt att hantera de kriminella gängen.

Det så kallade Backagänget och ett klanbaserat kriminellt gäng från Angered befinner sig i krig med varandra, något som har lett till ett flertal skjutningar. Nu går gängen ännu längre och sätter upp egna vägspärrar där man kontrollerar bilar som försöker ta sig in i deras områden.

Under torsdagen skottskadades en man i 20-årsåldern vid en skjutning på Akkas gata. Den skjutningen tros i sin tur vara hämnd för en händelse den 12 augusti då en bensinstation och flera gängmedlemmar som befann sig där besköts.
Enligt uppgifter till GP bedömer polisen det som mycket sannolikt att nya våldsdåd kan äga rum inom en snar framtid och i Angered märks de kriminellas närvaro och agerande mycket tydligt bland de boende.

Så sent som under måndagen ska det klanbaserade kriminella gänget ha satt upp improviserade vägspärrar, bland annat vid Hjällbo centrum och Hammarkulletorget och där stoppat bilar för att se vem som tar sig in och ut från platserna.

– Det är unga killar som stoppar bilar och kontrollerar vilka som åker in i området. I grunden är det ett ofredande, men det är inte så lätt att få folk att ställa upp och vilja gå vidare med en anmälan
, säger en uppgiftslämnare till GP.

Erik Nord som är chef för polisen i Storgöteborg bekräftar att man fått in uppgifter om de kriminellas vägspärrar och hävdar att man kommer att göra ingripanden så fort man noterar dylikt men att man under måndagen ”hann vi inte riktigt dit innan de drog sig tillbaka”.

I nordöstra Göteborg har man också noterat att ledarskapet för de kriminella organisationerna syns allt mer öppet och man har också observerat gängmedlemmar från andra svenska städer i Göteborg.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!