Gambier jagades för våldtäkt i Sverige – greps på asylboende i Tyskland

Invandrarvåldet

publicerad 2 december 2020
- av Per Nordin

En man från Gambia jagades för en våldtäkt i Sverige 2018, men greps sedan på ett asylboende i Tyskland.

2019 dömdes gambiern Musa Njie för våldtäkt av en medvetslös kvinna i Örebro, men flydde från straffet. Efter att varit internationellt efterlyst greps han på ett asylboende i Tyskland, skriver Bonniertidningen Expressen.

Under sommaren 2018 våldtog Musa Njie, medborgare i Gambia, en medvetslös kvinna i Örebro. I samband med våldtäkten konfronterades han av kvinnans vänner och gjorde han sig även skyldig till misshandel. Året därpå föll domen: han dömdes då för våldtäkten, två fall av misshandel och ringa narkotikabrott. Nije dömdes till två år och tre månader i fängelse och tio års utvisning från Sverige.


Annonser:


Gambiern kom aldrig att inställa sig för straffet, istället flydde han Sverige. Han efterlystes internationellt och greps under fredagskvällen på ett asylboende i södra Tyskland. Nije hade då bytt identitet och sökt asyl i Tyskland under annat namn.

Av respekt till brottsoffret och det lidande den personen gått igenom är av stor vikt att gärningsmannen avtjänar det straff han är dömd till. Inga brottslingar som begår brott inom Europa ska tro att de kan känna sig säkra för att de lyckas byta identitet och passera några gränser till ett annat Europeiskt land, säger en polisinspektör vid Fast-gruppen (Fugitive active search team).Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.