Inrikes

Gambier jagades för våldtäkt i Sverige – greps på asylboende i Tyskland

En man från Gambia jagades för en våldtäkt i Sverige 2018, men greps sedan på ett asylboende i Tyskland.

2019 dömdes gambiern Musa Njie för våldtäkt av en medvetslös kvinna i Örebro, men flydde från straffet. Efter att varit internationellt efterlyst greps han på ett asylboende i Tyskland, skriver Bonniertidningen Expressen.
Under sommaren 2018 våldtog Musa Njie, medborgare i Gambia, en medvetslös kvinna i Örebro. I samband med våldtäkten konfronterades han av kvinnans vänner och gjorde han sig även skyldig till misshandel. Året därpå föll domen: han dömdes då för våldtäkten, två fall av misshandel och ringa narkotikabrott. Nije dömdes till två år och tre månader i fängelse och tio års utvisning från Sverige.

Gambiern kom aldrig att inställa sig för straffet, istället flydde han Sverige. Han efterlystes internationellt och greps under fredagskvällen på ett asylboende i södra Tyskland. Nije hade då bytt identitet och sökt asyl i Tyskland under annat namn.

Av respekt till brottsoffret och det lidande den personen gått igenom är av stor vikt att gärningsmannen avtjänar det straff han är dömd till. Inga brottslingar som begår brott inom Europa ska tro att de kan känna sig säkra för att de lyckas byta identitet och passera några gränser till ett annat Europeiskt land, säger en polisinspektör vid Fast-gruppen (Fugitive active search team).


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • våldtäkt