Fyra skjutna i Sandviken – två avlidna

publicerad 22 september 2023
- av Redaktionen
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Polis larmades till en pub i Sandviken under kvällen efter larm om skottlossning. Fyra personer uppges ha blivit skjutna, varav två har avlidit. Tre av personerna misstänkts ha råkat befinna sig på platsen och ska troligen inte varit någon måltavla för skjutningen.

Under torsdagskvällen larmades polisen till en pub på Hyttgatan i centrala Sandviken där skottlossning ska ha ägt rum. Vittnen berättar för Gefle Dagblad att man sett en fyrhjuling köra upp vid platsen och att man sedan hört skott avfyrats.

Det är fyra totalt skadade. Två stycken har skottskador som inte är livshotande, säger Polisens presstjänst i region mitt först till NyD.

Sveriges Radio rapporterade om två avlidna i samband med skjutningen, någonting som polisen också bekräftar för NyD. Däremot förklarar man att alla anhöriga ännu inte ska ha underrättats, och att man därför ännu inte gått ut med uppgifterna officiellt. Man beklagar sig också över att vissa medier valt att rapportera om att två av de skjutna dött – eftersom detta lett till samtal från oroliga familjemedlemmar.

Det är medier som valt att gå ut med de uppgifterna trots att man vet att anhöriga inte är underrättade.

Vidare misstänker polisen att tre av dessa personer enbart råkade befinna sig på platsen, huruvida den fjärde personen ska ha varit den verkliga måltavlan är ingenting man kan kommentera i nuläget. Det rör sig om en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern som tillhör de som avlidit.

Ytterligare två personer skadades i skottlossningen mot krogen. Enligt uppgifter till Gefle Dagblad är en anställd bland de skjutna och ska ha fått en skottskada i benet.

–  Vi misstänker att tre av dessa personer befann sig på platsen bara, de var inte så kallade måltavlor för den här skottlossningen, säger polisen.

Platsen spärrades snabbt av och polisen har genomfört flera utredningsåtgärder under natten inklusive helikoptereftersökning av skytten. Polisen utreder också om det finns kopplingar till tidigare skjutningar i landet.

I nuläget har man ingen misstänkt frihetsberövad.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!