Frälsningsarmén på Kungsholmen storsatsar – ska kunna ta emot 100 ”EU-migranter” per dag

publicerad 29 januari 2019

Frälsningsarmén storsatsar på andra länders medborgare och bygger därför om sitt ”EU-center” på Kungsholmen. De vill kunna ta bättre hand om de cirka 100 personer som söker sig dit varje dag.

När lokalerna i Hornstull på Södermalm blev för små så flyttade Frälsningsarmén sitt EU-center till Kungsholmen, i centrala Stockholm. Närmare bestämt till en hundraårig byggnad på Sankt Göransgatan.

Nu har de bestämt sig för att utöka arbetet med EU-migranter och därför krävs en omfattande ombyggnation, rapporterar StockholmDirekt. Bland annat så höjs taket och gamla trädetaljer plockas fram, man ska även bygga duschar, storkök och tvättstuga. Det är första gången byggnaden, som byggdes av Frälsningsarmén 1912, får ett rejält lyft.

Lokalerna väntas vara redo att öppna igen i april. Rörelsen investerar många miljoner för att hjälpa hemlösa EU-migranter.

Frälsningsarmén på Kungsholmen har cirka 90 medlemmar, varav cirka 35 är aktiva. Här finns också sedan tre år rörelsens EU-center, som bistår EU-migranter. Cirka 100 personer söker sig dit varje dag för mat, dusch, nya kläder och tvätt av gamla, rådgivning och juridiskt stöd.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.