Inrikes

Förundersökning mot riksdagspolitiker läggs ner

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson skrev på sin blogg om somalier och gruppvåldtäkter, någonting som han anmäldes för. Nu läggs förundersökningen mot honom ner.

Chefsåklagare Jan Pernvi konstaterar att Thoralf Alfsson inte begått någon brottslig handling, rapporterar Barometern Oskarshamns-Tidningen.
I blogginlägget, från september 2009 skrev Alfsson bland annat så här:

”När det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst. För att begå denna typ av brott måste förövarens människosyn och kvinnosyn vara näst intill sjuklig.”

Det var föreningen Juridikfronten som i mitten av november krävde överprövning av Åklagarmyndigheten i Kalmars beslut att inte inleda en förundersökning mot Thoralf Alfsson för hets mot folkgrupp.

– Det blir tydligt var yttrandefrihetens gränser går, säger Juridikfronten till Barometern Oskarshamns-Tidningen.

Thoralf Alfsson går i ett blogginlägg, efter att förundersökningen mot honom lagts ner, till attack mot Juridikfronten och anklagar dem för att uttöva påtryckningar mot oliktänkande och invandringskritiker.

”Juridikfrontens målsättning är att med hjälp av lagen tysta/skrämma personer som vågar yttra obekväma sanningar om dagens stora samhällsproblem genom att göra polisanmälningar.”

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!