Förundersökning mot riksdagspolitiker läggs ner

publicerad 4 december 2013

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson skrev på sin blogg om somalier och gruppvåldtäkter, någonting som han anmäldes för. Nu läggs förundersökningen mot honom ner.

Chefsåklagare Jan Pernvi konstaterar att Thoralf Alfsson inte begått någon brottslig handling, rapporterar Barometern Oskarshamns-Tidningen.

I blogginlägget, från september 2009 skrev Alfsson bland annat så här:

”När det gäller just gruppvåldtäkter så handlar det nästan uteslutande om förövare med invandrarbakgrund eller utländsk härkomst. För att begå denna typ av brott måste förövarens människosyn och kvinnosyn vara näst intill sjuklig.”

Det var föreningen Juridikfronten som i mitten av november krävde överprövning av Åklagarmyndigheten i Kalmars beslut att inte inleda en förundersökning mot Thoralf Alfsson för hets mot folkgrupp.

– Det blir tydligt var yttrandefrihetens gränser går, säger Juridikfronten till Barometern Oskarshamns-Tidningen.

Thoralf Alfsson går i ett blogginlägg, efter att förundersökningen mot honom lagts ner, till attack mot Juridikfronten och anklagar dem för att uttöva påtryckningar mot oliktänkande och invandringskritiker.

”Juridikfrontens målsättning är att med hjälp av lagen tysta/skrämma personer som vågar yttra obekväma sanningar om dagens stora samhällsproblem genom att göra polisanmälningar.”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.